Лікування високої кислотності шлунка народними методами


підвищена кислотність Кислотність шлунка загалом залежить від кількості соляної кислоти, яку містить шлунковий сік. Кислота відповідає за активізацію секреції залоз, вона розщеплює білки та забезпечує моторну функцію. Залежно від процесів, що протікають в організмі, вміст соляної кислоти періодично змінюється. Вона може або збільшуватись або зменшуватись. Відомо, що поява відрижки, печії, ниючого болю при порожньому шлунку – це ознаки підвищеної кислотності шлунка.

У багатьох людей підвищена кислотність шлунка викликає значний дискомфорт та неприємні відчуття. Для того, щоб зменшити біль та запобігти ускладненням, що мають форму виразкової хвороби та гастриту, можна успішно користуватись методами народної медицини.

Зменшення кислотності шлунка в домашніх умовах

Для того, щоб зменшити кислотність шлунка, в більшості випадків застосовуються лужні препарати, які можна дуже легко замінити певними домашніми продуктами.

Можна розчинити у склянці охолодженої кип’яченої води столову ложку меду та випити на голодний шлунок відразу після пробудження.

Швидко та ефективно зменшує печію склянка води, в якій розчинено пів чайної ложки соди, але при умові, що печія викликана саме підвищеною кислотністю.

Також зранку та у вечері можна з’їсти 5 грам товченого яєчного лушпиння. Такий засіб може забезпечити досить тривалий лікувальний ефект після тижневого вживання. Однак перед вживанням лушпиння яєць потрібно слідкувати за його чистотою, адже при наявності забруднень це може викликати шлунково-кишкові розлади.

Відомо, що нейтралізувати кислоту в шлунку можна і за допомогою звичайного молока. Однак в щоденному меню його має бути не менш ніж 3 – 4 склянки. Крім цього, одноденним вживанням молока проблема не буде вирішена. Його потрібно пити тривалий час.

Хорошим засобом при гастритах вважається і сира картопля. Вона не тільки зменшує кислотність, але й знімає запалення. Вживати сиру картоплю краще у вигляді соку, який вичавлюється з кількох потертих картоплин. Сік сирої картоплі потрібно пити перед сніданком на голодний шлунок. Потім, між вживанням соку та прийомом їжі бажано полежати хоча б півгодини. Ефективність такого лікування збільшується при відмові від м’яса та риби у своєму раціоні. Курс лікування складається з двох десятиденних періодів, між якими потрібно зробити перерву такої ж тривалості.

Чудово впорається з підвищеною кислотністю і гарбуз, який потрібно застосовувати для лікування в осінньо-зимовий період. Гарбузи потрібно їсти декілька разів на тиждень печені або варені.

Допоможе при збільшеній кислотності шлунка і свіжий морквяний сік. Його потрібно пити по півсклянки за 20 – 25 хвилин до сніданку.

Коментарі закрито.